Megtakarítási számlák

Kedvelt megtakarítási forma, melynél a látra szóló betét rugalmassága kedvező kamatozással párosul. Ajánlott kisebb összegű, illetve bizonytalan ideig rendelkezésre álló pénzeszközök esetén, továbbá azon ügyfeleknek, akik a pénzügyekben is szeretik a kényelmet.

A megtakarítási számlán az ügyfél tetszőleges időpontokban tetszőleges összegeket helyezhet el futamidő megkötés nélkül, majd a számláról az egyenleg erejéig tetszőleges összeget vehet fel a feltöréssel egyébként járó adminisztráció és kamatveszteség nélkül. A megtakarítási számla változó kamatozású, az aktuális kamat mértékét a mindenkori hirdetmény tartalmazza. A kamat negyedévente kerül a számlán jóváírásra.

Megnyitásának nem feltétele, hogy az Ügyfélnek bankszámlája legyen a Banknál, azonban a megtakarítási számla nem bankszámla, nem alkalmas az összes lehetséges pénzforgalmi művelet lebonyolítására.

Lekötési időtől és összeghatártól függetlenül az egyik legszabadabb befektetési forma. Kiváló alternatíva az összeg magas kamaton való tartására, bármikor bármilyen összegben hozzáférhető kamatveszteség nélkül. A számla fenntartása költségmentes, megoldást nyújt folyamatos megtakarításra; vagy a már meglévő pénzünk látra szóló kiemelkedő kamatozására.

Igényes kiegészítője lehet egy folyószámlának vagy a már elhelyezett betétnek, vagy Állampapírnak.

Bankunk az alábbi Megtakarítási számlatípusokat kínálja magánszemélyek részére:

Forint és EUR alapú megtakarítási számláink

Kamat EBKM
Forint alapú megtakarítási számla* 0,60% 0,60%1
EUR alapú megtakarítási számla**(2014.08.21-től nem értékesíthető) 1,61 % 1,62 %2

* A forint megtakarítási számla kamata a jegybanki alapkamat csökkenése esetén a csökkentésről szóló döntést követő naptól az alapkamat csökkenése mértékében csökken.

** Ha a 3 hó futamidejű EUR LIBOR 25 bázispontot elérő csökkenése következik be az előző átárazódáskor érvényes értékhez képest, akkor a bank az EUR megtakarítási számla kamatát az elmozdulást követő naptól az elmozdulás mértékével jogosult csökkenteni. (LIBOR referenciaérték 2009.05.11-én: 1,29625%)

1 EBKM a Banknál vezetett saját bankszámlára történő átvezetés díjának levonása után: a betét összegétől függő, pl. 100 e Ft esetén 0,30%, 5 m Ft esetén 0,60%

2 EBKM a Banknál vezetett saját bankszámlára történő átvezetés díjának levonása után: a betét összegétől függő, pl. 400 EUR esetén 1,31%, 20 ezer EUR esetén 1,54%

SopronNetB@nk

Elszámolási és

forintosítási

információk

Új szavazás

Megtakarítások

Megtakarított pénzed Te hol tartod?

párna alatt
perselyben
folyószámlán
megtakarítási számlán
lekötött betétben
egyéb helyen